Hazautazik a magyar jégkorong-válogatott Szentpétervárról

A tegnapi fehérorosz-francia meccs a magyar csapat számára kedvezőtlenül alakult, hisz Fehéroroszország 3-0-lal győzedelmeskedett Franciaország felett, így nem jutottunk tovább. Bár a fiúk csalódottak, mindenki más mérhetetlenül büszke rájuk.

Eseménydús hetek állnak a magyar férfi jégkorong-válogatott mögött. Míg néhány napja még sporttörténelmet írtak Fehéroroszország elleni meccsük alatt, most ugyanez a csapat küldte haza őket, így jövőre ismét az I/A-ban folytatja pályafutását a magyar válogatott.

A tegnapi szentpétervári magyar főkonzulátusi látogatás során nem akármilyen ajándékcsomaggal tisztelegtek a magyar csapat előtt, Nail Janisev helyi kísérő pedig átadta a "világbajnokság legérzelemteljesebb csapata" címet viselő emlékpalettát. Az emléktábla hűen tükrözi a magyar válogatott jégkorong elitje elleni küzdelmeit, és bebizonyította, hogy helye van a legjobbak között. A játékosok kitartása, összeszedettsége, összjátéka és taktikája jól mutatja, hogy szinte bármire képesek. Szurkoljunk jövőre is együtt a magyar válogatottnak Bécsben vagy Kijevben, ahol olyan csapatok ellen lépnek pályára, mint Ausztria, Kazahsztán, Lengyelország, Dél-Korea és Ukrajna!

 

Forrás: http://24.hu/sport/2016/05/17/hoki-vb-kikaptak-a-franciak-kiesett-a-vila... http://www.icehockey.hu/hirek/hir/xxxx3