Hideget és meleget is kapott a magyar jégkorong-válogatott

Vegyes eredményekkel zárult és indult a hét a magyar férfi jégkorong-válogatott életében. A csapat bennmaradásának sorsa még nem dőlt el, keddig még szurkolhatunk és izgulhatunk a fiúkért.

Péntek 13-a idén az Egyesült Államok válogatottjának hozta meg a szerencsét, hisz 5-1-re nyertek a magyar fiúkkal szemben. Erősen kezdett az ellenfél az első harmadban, melynek kétperces kétfős emberhátrányunk is kedvezett. A kezdeti nehézségek ellenére a magyar csapat állta a sarat, és az utolsó harmadban Sofron Istvánnak sikerült megvédenie a magyarok becsületét egy szerencsés kapulövéssel.

Kevés pihenő és szusszanás után másnap délután már Fehéroroszország kapuja felé vette az irányt a magyar válogatott. A meccsen csak úgy záporoztak a fehérorosz gólpróbálkozások, de a védelemnek köszönhetően csak kettő ért célba. A második félidőben Oleg Jevenko és Bartalis István szerencsétlen találkozása tovább rontott az ellenfél helyzetén. Az előző napi eredmények egyáltalán nem árnyékolták be a válogatott játékát. Sőt, az 1939-es Belgium elleni győzelem után először ismét nyert a magyar csapat a jégkorong legjobbjainak világbajnokságán. Ráadásul 5-2-re, így a hét elején tovább izgulhattunk a fiúkért.

A hétzáró győzelem után hétfőn a győztes csapatválogatással Németország ellen lépett pályára a magyar válogatott. A játszma első harmada kevés tenyeret hagyott szárazon, hisz a német emberelőny ellenére magyar gólt hozott Bartalis István és Sofron István összehangolt játéka. A mérkőzés hátralevő részére viszont felfegyverezte magát a német csapat, és a mérkőzést 4-2-es győzelemmel zárták. Az eredmények ellenére még nem kell csüggednie a csapatnak és a szurkolóknak, hisz ha Fehéroroszország nem szerez pontot a keddi mérkőzésen Franciaországgal szemben, akkor még mindig esélyünk lesz a bennmaradásra.

 

Forrás: http://www.icehockey.hu/