Jégkorong VB: „Itt váltunk csapattá”

Koncentráció, összehangolt összjáték, taktika, csapatmunka és kitűnő védés – ez jellemezte a szerda esti finn-magyar jégkorongmérkőzést. Bár a világhíres finn válogatott 3-0-ra nyert, a magyar csapat játéka és Vay Ádám védései is figyelemre méltóak voltak.

A francia vereség fordulópontot jelentett a csapat számára, így jóval összeszedettebben, tiszta fejjel és odaadóbban léptek pályára szerda este. A finn válogatott nemcsak óriási termetével, de fürgeségével és ügyességével is kihívást jelentett a magyar csapat számára. Ennek ellenére nagyszerűen állták a sarat a játék során.   

Vay Ádám a meccset megelőző este tudta meg, hogy a finn gólok kivédéséért ő felel, ami kitűnő döntésnek bizonyult. A meccs során ő és csapattársai is megizzasztották a finn válogatott tagjait, Ádám pedig nem adta könnyen azt a három gólt, hisz a próbálkozások közel 90%-át kivédte.  A játékosok a meccs első percétől kezdve a legutolsóig küzdöttek, így a szurkolók egy kiváló játszma nézői lehettek. A magyar játékosok a finn mérkőzésnek többet köszönhet egy meccsnél: a játék során váltak igazi csapattá.

Sok sikert és kitartást kívánunk a pénteki, Egyesült Államok elleni küzdelemhez!

Forrás: http://www.icehockey.hu/hirek/hir/x101